Menu
Ada Navrot

Ada Navrot

Actor
Data nașterii: 15 noiembrie 1974 (50 ani)
Locul nașterii: București
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Urmărește pe:

Spectacole viitoare cu Ada Navrot

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Ada Navrot

Este puternică, directă, dar are şi foarte multă nobleţe. O nobleţe a gândurilor şi sentimentelor pe care le-a şlefuit în atelierul teatrului, căruia îi dăruieşte timpul şi talentul său.

O sărbătorim pe data de 15 noiembrie. S-a născut la Bucureşti și a absolvit, în 1995, secția Actorie din cadrul Academiei de Teatru şi Film (actualul UNATC I.L. Caragiale), la clasa profesor Sanda Manu.

În perioada 1995-1997 a fost angajată a Teatrului Mundi, iar din 1998 este actriţă a Teatrului Nottara, unde a jucat numeroase roluri. Amintim câteva creaţii din primii cinci ani petrecuţi în acest teatru: Fiokla Ivanovna, în Căsătoria de N.V. Gogol, în regia lui Gavriil Pinte (1998), Didina Mazu, în D’ale carnavalului de I.L. Caragiale, în regia lui Horaţiu Mălăiele (1999), Colombina în Doi gemeni veneţieni de Carlo Goldoni, în regia lui Vlad Mugur (2000), Tânăra Doamnă, în Hora iubirilor de Arthur Schnitzler, în regia lui Felix Alexa (2002), Ladoyska, în Jocul dragostei şi al morţii de Romain Rolland, în regia lui Lucian Giurghescu (2003).

Consecvenţa şi implicarea cu care a lucrat roluri importante, diferite a condus-o la colaborări cu regizori apreciaţi, alături de cei deja menţionaţi, care i-au îngăduit să crească frumos, aşa cum fiinţa ei lăuntrică i-a dictat întotdeauna: Alexandru Dabija, Bocsárdi László, Vlad Massaci, Diana Lupescu, Alice Barb. Ultima colaborare cu un regizor precum Gábor Tompa, recunoscut în ţară şi în afara graniţelor, i-a oferit ocazia de a interpreta rolul Portăresei din piesa Noul locatar de Eugène Ionesco. Aşa cum chiar ea mărturiseşte, acest personaj este unul cameleonic, pentru că nu surprinde o femeie într-o anumită etapă a vieţii, cu o anumită personalitate, ci un parcurs al arhetipului femeii care ajunge să fie unul dintre reprezentanţii morţii. O instanţă vulnerabilă, care ucide în cele din urmă. Un personaj nepământean, ale cărui reverberaţii le regăseşti, totuşi, în viaţa de zi cu zi.

Pe scena Teatrului Nottara a putut fi văzută în Mobilă şi durere de Teodor Mazilu, în regia lui Alice Barb, în Roman teatral de Mihail Bulgakov, în regia lui Vlad Massaci, Vacanţă în Guadelupa de Pierre Sauvil şi Eric Assous, un spectacol de Diana Lupescu, Aniversarea de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, în regia lui Vlad Massaci şi în Comedie de modă veche de Alexei Albuzov, un spectacol de Vasile Toma.

În prezent, la Teatrul Nottara o puteţi vedea în Matrimoniale de Lia Bugnar, în regia Dianei Lupescu, în Provocări inocente de Maria Lado, în regia lui Ljupcho Gyorgievski, în Alcool pe versurile lui Ion Mureșean, în regia lui Mihai Măniuțiu, în Familie e artiști de K. Kostzer și A. Arias, în regia lui Alexander Hausvater, sau în Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavki, în regia Evgheniei Berkovici.

A făcut parte din distribuția spectacolului-lectură Thailanda de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, regia: Mihai Lungeanu, care s-a desfășurat în cadrul ediției a IX-a a proiectului „Spectacolul începe cu o lectură”, organizat de Teatrul Nottara în perioada 14-16 iunie 2017.

Deşi viaţa ei este legată de scenă, a colaborat şi cu regizori de film din România şi din străinătate, precum: Radu Muntean, Radu Gabrea, Benoit d’Aubert, Raul Ruiz.

Vă oferim un scurt fragment din interviul oferit pentru numărul 6 al Caietelor Teatrului Nottara, din care vă puteţi face o idee despre ce înseamnă profesionalismul pentru Ada Navrot: Mie îmi place anecdota asta legată de Sarah Bernhardt: Impresarul ei stătea în sală și supraveghea spectacolele. În unele seri o plătea cu bani, dar în alte seri o plătea în aur. Asta spun, ar fi frumos să putem juca de aur în fiecare seară, dar nu e așa. Energiile sunt subtile, circulă și uneori de abia stai pe bârnă. Noi avem o artă efemeră…

Premii:

  • Premiul pentru cel mai bun rol secundar (Victoria Sava), în spectacolul Fii cuminte Cristofor, la FestCo 2008
  • Premiul pentru cea mai îndrăgită actriţă, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard” (Bucureşti, 2014).
  • Premiul pentru cea mai populară actriță a Teatrului Nottara, la cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „FEST(in) pe Bulevard” (București, 2017)

Prezentare actualizată în 2017

Roluri jucate de-a lungul timpului

Mafteia
în Peretele
Detalii
Gwen
în Praf de stele
Detalii
Patroana
în Mitică Popescu
Detalii
Gwen
în Praf de stele
Detalii
Helga Ten Dorp
în Capcană mortală
Detalii
Germaine Lauzon
în Cumetrele
Detalii
Vaca Zorika
în Provocări inocente
Detalii
Măria Bălii
în Despre olteni, cu dragoste
Detalii
Guvernantă
în Figaro
Detalii
Lilian / Gisel / Corinne / Andrea / Dna Jetzer / Jutta, soțiile dr. Schaad
în Barbă albastră
Detalii
Doamna Bernick
în Stâlpii societății
Detalii
Mama Anei
în Moara cu noroc
Detalii