Menu
Astă seară cântă Leonard – Gala de operetă Astă seară cântă Leonard – Gala de operetă

Astă seară cântă Leonard – Gala de operetă

Durată: 1h 30m
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

Astă seară cântă Leonard

Muzica de: Johann Strauss-fiul, Emmerich Kálmán,  Franz Lehár 

Producător: Teatrul Naţional de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați

Dirijor: Cristian Sandu

Regia: Adrian Mărginean

Coregrafia: Gabriela Gegea

Artiști:

Ana Băcanu – soprană

Andreea Blidariu – soprană

Adelina Diaconu – soprană

Adrian Mărginean – tenor

Florin Bobei – tenor

Valentin Vasopol – tenor

Orchestra și baletul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați

„Astă seară cântă Leonard”! este un spectacol în care orchestra și soliștii teatrului vor interpreta pagini celebre din lumea 
operetistică internațională, iar baletul va dinamiza scena. Cuprinde arii și duete din operetele „Voievodul țiganilor” și „Liliacul” de Johann Strauss-fiul, „Contesa Maritza” și „Silvia” de Emmerich Kálmán, „Țara surâsului” și „Văduva veselă” de Franz Lehár, precum și canțonete celebre interpretate într-un trio de tenori.
Libretul operetei „Voievodul țiganilor”, de Johann Strauss-fiul este bazat pe intrigi, iubire, război și întoarceri victorioase, care aduc note de exotism și romantism intens gustate de publicul epocii, dar și rezolvări naive, artificiale și incredibile ale conflictelor.
Frumoasa Contesă Maritza, bogată, fermecătoare și înconjurată de adoratori înfocați, pretendenți atât la farmecele ei cât, mai ales la averea sa fabuloasă, este personajul ce a inspirat pana celor doi libretiști – Julius Brammer, Alfred Grünewald – și a înflăcărat imaginația compozitorului  Liliacul (în germană, „Die Fledermaus”) este o operetă în trei acte de Johann Strauss – fiul (25 octombrie 1825 – 3 iunie 1899), cu un libret de Karl Haffner și Richard Genée după vodevilul „Le Réveillon” scris de Henri Meilhac şi Ludovic Halévy.
Unul dintre străluciții reprezentanți ai operetei de la începutul secolului al XX-lea, care a adus un suflu nou în muzica genului, este Emmerich Kálmán, cunoscut publicului vienez mai ales prin opereta sa Silvia (1915).
Tot despre dragoste și piedicile din calea împlinirii ei, puse de diferențe de tradiții și prejudecăți, aflăm și din povestea de iubire dintre Prințul Sou Chong, ambasador al Chinei la Viena și frumoasa Liza, fiica feldmareşalului Ferdinand Lichtenfels, în opereta Țara surâsului de Franz Lehár.
Văduva veselă este poate cea mai cunoscută și cel mai des reprezentată dintre toate operetele de Franz Lehár. Arii de mare inspirație precum „Și-atunci plec la Maxim”, „Vilia”, „Vino în micuțul pavilion” au devenit adevărate șlagăre mondiale. În punerea în scenă a Văduvei, la Galați, esențialitatea a fost pe primul loc, așa că regizorul Paolo Bosisio a redus mult din proză, eliberând-o de toate replicile învechite.
Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2:

Prezentarea la intrarea in spatiul destinat spectacolului cu 30 de minute inainte de inceperea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.
Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Atenție! Teatrul își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare.
Termoscanarea de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în teatru.
Respectarea distanțării de minimum 1,5 m între persoane 

Bilete la Astă seară cântă Leonard – Gala de operetă

Momentan nu sunt reprezentații programate.