Breathe in. breathe out. eduard kunz piano concert
Descrierea spectacolului
Categorii bilete:
1. Bilet simplu
2. Bilet Front Seat: Cu acest bilet, vă puteți garanta locuri în primele 8 rânduri ale Sălii.
3. Bilet The Palace Experience
● Veți avea asigurate locuri în primele 8 rânduri, lângă scenă. Astfel, vă veți bucura de aproape, de muzica și inspirația artiștilor;
● Într-un salon privat, veți avea acces la un bufet suedez alcătuit din cele mai rafinate gustări, precum: cold cuts cheeses and meats, dried fruits, assortment of jams & bakery mix. Acest bufet se deschide la ora 18:00.
● Alături de aceste gustări vă oferim și un Open Bar cu cele mai alese vinuri din Crama Gramofon (White, Rose & Red), dar și băuturi non-alcoolice (apă plată/minerală).
RO: „Kunz a fost senzațional. Tehnica și performanța sa au fost din afara acestei lumi.” (The Herald)
ENG: „Kunz was sensational. His technique and delivery were out of this world.” (The Herald)
Repertoire:
Bach Chaconne (arr. Busoni)
Enescu Sarabande
Enescu Pavane
…
Beethoven Moonlight Sonata
Karmanov Past Perfect
Numit de BBC Music Magazine ca fiind printre cei 10 pianiști ai viitorului, a cântat alături de peste 70 de orchestre importante ale lumii, dintre care: London Philharmonic Orchestra (LPO) la Royal Albert Hall, toate orchestrele BBC (Symphony, Concert, Philharmonic, Scottish, Wales, Belfast), Royal Scottish Orchestra, Wales Opera Orchestra, Liverpool Philharmonic și Birmingham Symphony, The Philharmony Orchestra, Orchestra Halle și London Musici, Deutsche Simphony Orchestra la Berlin Philharmonie, Braunshweig Orchestra, Royal Stockholm Philharmonic, Orchester National de Capitol de Toulouse, Orchestra Radio Spaniolă și Orchestra de Castilla e Leon, Orchestra Padova di Veneto și Haydn Orchestra di Bolzano. Mai mult, a colaborat cu toate ansamblurile orchestrale ale Poloniei, inclusiv Filarmonica din Varșovia. Toate orchestrele românești, inclusiv Filarmonica George Enescu, Orchestrele din Erevan, Tokyo, Kioto, Osaka și cu dirijori precum Tugan Sokhiev, Edward Garndner, Cristian Mandeal, Andres Oroszko Estrada, Alexander Joel și Nikolai Alekseev, printre mulți alții.
Eduard a avut turnee în România extrem de des, aducând un pian Yamaha CFX de la Berlin Philharmonie atât în recitaluri, cât și alături de violonistul Alexandru Tomescu – alături de care a avut turnee cu lucrările integrale pentru pian și vioară de Prokofiev și Enescu.
Concertul final al turneului cu Alexandru Tomescu de la Sala Radio a fost difuzat atât pe TVR 1, cât și pe TVR HD în timp real. Documentarul despre turneu (regia A.Condurache) a câștigat un GrandPrix la Simfest 2016.
Eduard este co-fondatorul Kunz Piano Academy din Brașov, România, eveniment desfășurat de două ori pe an, alături de tineri din întreaga lume pentru o săptămână de masterclass-uri publice.
Eduard oferă masterclass-uri regulat la Conservatoarele din Erevan și Chișinău, la universitățile de muzică din Oslo și din statul Georgia, la Moscova și București. Începând cu 2012, Eduard conduce o serie anuală de masterclass-uri în toate conservatoarele majore din China (31 la număr) și este profesor invitat la Academia Shlern Sud Tirol, Italia și Academia Nagoya, Japonia. În 2018, a primit cel mai înalt grad de statut universitar – Profesor Docent, de la Universitatea Iosip Strossmaeir, Croația.
Eduard Kunz a fost primul pianist din istorie care a prezentat Yamaha Disklavier Technology™ în masterclass-urile sale din Shanghai, Beijing și Hong Kong, în 2017.
Înregistrările radio ale lui Eduard includ Concertul dublu de Mozart cu BBC Scottish Orchestra, Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Beethoven și Concertul nr. 1 de Ceaikovski cu Orchestra din Irlanda de Nord, Concertul nr. 2 de Rahmaninov cu BBC Concert Orchestra Londra, cât și Rapsodia pe o temă de Paganini de Rahmaninov cu Deutsche Symphony Orchestra și BBC Symphony Orchestra. A înregistrat concertul în la minor de Edvard Grieg cu Gnessin Virtuosi, 8 programe de recital solo pentru BBC Radio 3 și mai multe programe pentru radiouri precum Deutsche Cultur, Radio France și Orfeus.
Cel mai recent album, intitulat „It takes two to Tango”, a fost înregistrat în 2020 cu unul dintre cei mai străluciți multi-instrumentaliști ruși, Yuri Medyanik. Albumul constă în trei tangouri în aranjament pentru pian și bayan și este disponibil pe toate platformele digitale.
Eduard a studiat la Școala de muzică nr. 3 din Omsk cu Galina Gorbunova, apoi la Școala Specială Gnessin pentru copii supradotați cu mentorul său, Mikhail Khokhlov, la Conservatorul Ceaikovski din Moscova cu marele pianist Andrei Diev, și la Colegiul Regal de Muzică din Nord din Manchester cu Norma Fisher și Mark Ray. A absolvit cu distincții înalte și a primit medalia de aur de la Ducesa de York.
Eduard a fost premiat concursuri majore (14 trofee pentru premiul I) – a ajuns în a doua etapă a Concursului Internațional „Piotr Ilici Ceaikovski” de la Moscova în 2011, este semifinalistul Concursului Van Cliburn din 2009 și câștigătorul Marelui Premiu la a XVIII-a ediție a Concursului Internațional George Enescu din București. A primit medalii de aur la New Orleans Competition din SUA și Concursul Paderewski din Polonia, precum și The Frechilla-Zuloaga International Piano Award din Spania și Premi Principat din Andorra. Alte premii includ o medalie de la The Worshipful Company of Musicians, Hattori Musical Foundations din Londra, premiile Dame Myra Hess și Yamaha Music Foundation of Europe, precum și premiul „Svyatoslav Richter” de la Fundația Rostropovici in Moscova.
Printre partenerii de scenă ai lui Eduard se numără Oxana Șilova, Yulian Rachlin, Patricia Kopachinskaya, Sol Gabetta, Vilde Frang, Boris Andrianov, Aleksandr Ghindin, Andrei Diev și Yuriy Medyanik.
Eduard este un artist al Societății Filarmonice din Moscova, laureat al prestigiosului Festival Verbier din Elveția, fost artist BBC New Generation desemnat pentru perioada 2006-2008 și artist proarte Japan.
În 2011 a fost desemnat Artist Global Oficial al Yamaha – o poziție unică în rândul elitei absolute a profesioniștilor de performanță.