Menu
Destinul Licuricilor Destinul Licuricilor

Destinul Licuricilor

Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Descrierea spectacolului

o întâlnire amoroasă
pentru Pier Paolo Pasolini

O iubire vie pentru un poet mort, cu toate contradicțiile aferente.
O iubire unică pentru poetul multora.

GIOVANNI GUIDI – pian, muzică electronică, sampling
MALCOLM ANGELUCCI – narator

Giovanni Guidi își continuă proiectul eclectic pentru pian solo dedicat lui Pier Paolo Pasolini, inaugurat în februarie 2022, în urma unei invitații primite de la Ambasada Italiei la Teheran, și prezentat apoi într-un tur în cele mai importante piețe ale jazz-ului italian și european.

DESTINUL LICURICILOR derivă din faimosul articol al lui Pasolini despre “Dispariția licuricilor”. De la acea pagină, publicată în ziarul Corriere della Sera pe 1 februarie 1975, ia naștere o călătorie care cuprinde muzică, improvizație, voce și sampling printre peisajele pasoliniene și miturile pe care acestea le au la bază. Este o călătorie între trecut și prezent, care pune în legătură universul poetului, iubirile sale, contradicțiile sale, cu cel al unui artist de azi, care, ca într-o oglindă, regăsește în Pasolini mult din viața sa și, poate, puțin și dintr-a noastră.

 

Spectacol în limba italiană, cu supratitrare în limba română, prezentat de Institutul Italian de Cultură

GIOVANNI GUIDI              

Născut în 1985, pianistul Giovanni Guidi a câștigat numeroase premii, printre care Top Jazz, concurs lansat de revista Musica Jazz, în cadrul căruia a fost desemnat cel mai bun tânăr talent în 2007, iar pentru discul “Ida Lupino” a fost distins cu premiul pentru cel mai bun disc italian din 2016.  În luna iunie a aceluiași an a publicat albumul “Rebel Band” la Editoriale L’Espresso, în cadrul colecției dedicate celor mai importanți muzicieni de jazz italieni. A cântat în Italia, în Europa și în lume, atât ca solist, cât și alături de muzicieni de talie mondială precum Enrico Rava, Tomasz Stanko, Joe Lovano Quintet. În urma turneului efectuat cu Lovano Quintet a apărut albumul live “Roma” realizat de ECM. Guidi a fost protagonist pe scenele celor mai importante festivaluri internaționale precum Umbria Jazz, Zurich Nu Jazz, Stavanger Mai Jazz, Jazzaldia, North Sea Jazz Festival, Molde Jazz, Berlino Jazz Festival, pentru a cita doar câteva, precum și în teatre și cluburi din întreaga lume. Primul album cu numele lui, “Tomorrow Never Knows”, a apărut în august 2006 la casa de discuri japoneză VENUS și a primit cinci stele în publicația lunară Swing Journal. În 2013 Guidi semnează un contract cu ECM. Debutul său la casa de discuri germană este cu un trio din care fac parte și Thomas Morgan și João Lobo, iar discul este intitulat City of Broken Dreams. Ulterior îi apar alte 3 albume ca leader produse de Manfred Eicher: “Avec Les Temps” (2019) cu Morgan și Lobo; “Ida Lupino” (2016) cu Petrella, Sclavis, Cleaver; “This is the Day” (2015) cu Morgan e Lobo. Cel mai recent disc al lui Guidi este un omagiu adus saxofonistului argentinian Gato Barbieri, Ojos de Gato, lansat în 2021 la casa de discuri Cam Jazz. Alături de Guidi, apar Gianluca Petrella, James Brandon Lewis, Chat Taylor, Brandon Lopez și Francisco Mela.

MALCOLM ANGELUCCI

Este prozator, poet, profesor de literatură italiană la Universitatea din Melbourne și urmează să revină curând în Italia după 20 de ani de carieră în Australia. Se ocupă de literatura și estetica din prima parte a secolului XIX, de teatrul din a doua jumătate a secolului XIX (Carmelo Bene, Dario Fo și Franca Rame), și de Voice Studies, domenii în care a publicat cu regularitate articole în reviste internaționale, în special în lumea anglofonă. A se vedea, spre exemplificare, volumul Words Against Words: On the Rhetoric of Carlo Michelstaedter, (Leicester, Troubador, 2011) și proiectul interdisciplinar și ebook-ul Voice/Presence/Absence: Interdisciplinary Studies on Voice in the Arts and Humanities (UTS e.Press 2014). În 2013, Malcolm a pus bazele colectivului interdisciplinar de artiști Illimine, prin care și-a dezvoltat practica artistică în cadrul poeziei extinse și performance writing, cu opere australiene și internaționale, printre care MACRO din Roma (2019), Immigration Museum din Melbourne (2018), Performance Arcade Festival din Wellington, NZ (2017), și un proiect individual la Palazzo Lucarini Contemporary, Trevi (2015). Malcolm este autor de poezii (Brennerei, Le loup des steppes, Paris, 2017), traducător și scriitor, precum și libretist pentru compania de stat Victorian Opera.

doimih

Bilete la Destinul Licuricilor

Momentan nu sunt reprezentații programate.