Hamlet în sos picant
Descrierea spectacolului
după Aldo Nicolaj
Regie: Alexandru Cozub
Scenografie: Iurie Matei
Costume: Tatiana Popescu
Cu actorii:
Froggy – Petru Hadârcă
Cathy – Angela Ciobanu
Inge – Diana Decuseară
Breck – Dan Melnic
Hamlet – Ghenadie Gâlcă
Regina – Margareta Pântea
Horațio – Iurie Focșa
Laert – Mihai Zubcu
Grunter, Elios – Alexandru Pleșca / Igor Babiac
Acțiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.
Durata spectacolului : 1h 55 (fără pauză)