Hamlet în sos picant
Durată: | 1h 55m |
Descrierea spectacolului
Producător : Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău
după Aldo Nicolaj
Distribuţia:
Petru Hadârcă, Angela Ciobanu, Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșca / Igor Babiac
Regia: Alexandru Cozub
Decor: Iurie Matei
Costume: Tatiana Popescu
Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.
Acțiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală, unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere.
Ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet.
În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.