Interior-lumină (spectacol găzduit)
Durată: | 2h |
Regia: | Regia Mihai Păcurar |
Descrierea spectacolului
Interior – lumină
producător: Reactor de creație și experiment, Cluj
De: Ioana Hogman
Concept și regie: Mihai Păcurar
Texte de: Oana Hodade, Ioana Hogman, Oana Mardare, Mihai Păcurar, Doru Taloș, Adonis Tanța
Sunet: Oana Hodade
Foto și video afiș: Doru Mihai Vatavului
Vârsta: 16+
*** reprezentație prezentată în cadrul Bucharest Fringe #12 – Maratonul Teatrului Independent
Spectacolul se prezintă în cadrul proiectului „Cadre de regenerare”, un proiect organizat de Reactor de creație și experiment și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
De câte ori te-ai bălăcit zile în șir în propriul noroi emoțional pentru că asta s-a simțit mai just decât încercările de redresare? De câte ori aceste încercări au părut că duc în jos și tot în jos, indiferent de direcția optimistă și intențiile tale auto-salvatoare? De câte ori a părut că toată lumea este mai adaptată vieții pe Terra decât ești tu?
Patru performeri au fost comisionați de un regizor să facă un spectacol pe tema crizei identitare și a depresiei care o urmează, dar e neclar cât de departe ar trebui să meargă. S-ar putea să o dea în bară, s-ar putea să nu își mai revină deloc. Dar există metode și metode de a face față situației: sesiuni de mindfulness, incursiuni dezolante în trecut, abandonare și altele.
*Spectacol produs în cadrul programului cultural „Postuman. Abordări performative”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Participări la festivaluri:
25 de ore de teatru non-stop, Sibiu, 2021
Festivalul Național de Teatru, București, 2021
Extrase de presă:
Adrian Țion:
„…totul pare bine aşezat în acest puzzle ce pare la început o lâncedă rostogolire de vocabule fără noimă. Stilul producţiilor Reactor se impune până la urmă cu prestanţa unitară a limbajului axat mai ales pe problematizarea «nimicului» existenţial.”