Scufita rosie
Descrierea spectacolului
„Scufiţa Roşie? Iar? Da! Au răspuns acestei întrebări zeci de generaţii de peste trei sute de ani, ce au trecut de la apariţia formei scrise (1697) semnate de Charles Perrault.
De ce n-aş răspunde şi eu, mai ales că, recunosc, nu e pentru prima dată… (A fost prima mea încercare de a dramatiza o poveste în vederea punerii în scenă în teatrul de păpuşi). E cea mai cunoscută poveste din cultura lumii, a avut parte de diferite repovestiri şi rescrieri de către anonimi sau mari condeie ca: Fraţii Grimm (1812), Alphonse Daudet (1862), Ludwig Tieck (1800) în diferite formule literare – basm, poem, roman, tragedie…
Cum puteam ocoli această comoară? Fiecare generaţie trebuie să-l întâlnească pe «lupul cel mare şi rău» şi pe frumoasa şi naiva «Scufiţă Roşie». Pentru că în viaţa reală fiecare a întâlnit sau a fost o «Scufiţă frumoasă şi naivă» sau un «lup mare şi lacom»… Interpretările diferite (folclorice, psihanalitice, religioase, feministe) date poveştii Scufiţa Roşie de-a lungul secolelor în funcţie de mentalită��ile epocii respective arată că tema Scufiţa Roşie şi Lupul nu va fi epuizată prea curând… Aşa că, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria vă pofteşte să vedeţi cea mai nouă variantă după Charles Perrault şi Fraţii Grimm, dedicată copiilor între 3 şi 11 ani.” (Maria Mierluț)
Distribuţia:
Scufiţa Roşie: Zentania Lupşe
Lupul: Florian Silaghi
Mama: Armanca Serac
Veve: Andrei Fazecaş
Riţa: Alex Pop
Cucul: Consuela Egyed
Vânătorul mare: Igor Lungu
Vânătorul mic: Alex Pop
Căţeluşul: Rin Tripa
Bunica: Consuela Egyed
Pădurea: Zentania Lupşe, Consuela Egyed, Andrei Fazecaş, Alex Pop, Igor Lungu, Florian Silaghi, Rin Tripa
Păsărelele: Zentania Lupşe, Consuela Egyed, Andrei Fazecaş
Regia artistică: Maria Mierluţ
Scenografia: Oana Cernea
Muzică originală: Endre Sárossy
Asistent regie: Florian Silaghi
Vârsta publicului vizat: peste 3 ani
Durata spectacolului: 1 h